lauantai 7. maaliskuuta 2009

Valoravinto - elä syömättä
Australialainen henkinen opettaja, Jasmuheen, on kirjoittanut kirjan ”Pranic Nourishment”. Se kertoo siitä kuinka hän suoritti vuonna 1993 vahvan henkisen vihkimysprosessin. Sen seurauksena hänen kehonsa mekanismit muuttuivat niin, että hän ei enää tarvinnut fyysistä ravintoa, vaan hän saa kaiken ravintonsa ja vitamiinit Valosta eli ihmissilmälle näkymättömästä maailmasta. Hän on ollut siis syömättä 12 vuotta.

Hänen kirjansa innoittamana monet muutkin henkisen polun kulkijat ovat innostuneet kokeilemaan samaa. Jotkut harvat ovat onnistuneet, mutta kokeilijoista suurin osa on jälleen aloittanut syömisen.

Valoravinto tuntuu olevan marginaali-ilmiö, joka ei ole tarkoitettu kaikille. Se on valinta, joka vaatii taakseen pitkän henkisen elämän. Mutta jo se, että on ylipäätään mahdollista elää ilman kiinteää ravintoa, on jo suuremman luokan ihme. Siinä mennään alueelle, jossa ihmisen rationaalisella mielellä ei ole enää käyttöä. Siinä pitää olla usko, joka on ihmisjärkeä vahvempi.

Saksassa on tällä hetkellä arvioitu olevan useita satoja ihmisiä, jotka elävät valoravinnolla ja koko maailmassa jopa tuhansia. Ei ole mitenkään yllättävää etteivät he halua pitää valinnastaan meteliä. Mutta on muutamia rohkeita, jotka uskaltavat kertoa tästä mullistavasta asiasta.

Henkisistä asioista kirjoittava Minä Olen -lehti julkaisi hänestä artikkelin numerossa 6/2004. Michael Werner jätti normaalin ravinnon ja siirtyi valoravintoon. Ennen siirtymistään hänellä oli ylipainoa 20 kiloa, selkäkipuja, eturauhassyöpä, verenpaineongelmia, ynnä muita sairauksia. Nyt hän on ollut ilman kiinteää ravintoa jo yli neljä vuotta. Mielenkiintoinen tieto on se, ettei hänellä ole enää mitään noista sairauksista.

Luonnostaan skeptinen ihminen miettii tietysti, miksei näitä valoravinnolla eläviä ihmisiä ole laitettu kokeisiin ja todistettu, että he olisivat esimerkiksi huijareita. Toisaalta, ihminen joka ei usko ihmeisiin, ei myöskään uskoisi, vaikka valoravinnolla eläminen todistettaisiin tieteellisestikin mahdolliseksi.

Kyseinen Michael Werner on tieteellisesti tutkittu erään sveitsiläisen yliopiston toimesta. Tulokset hämmensivät tiedepiirejä niin, ettei niitä ole uskallettu vielä julkaista missään arvostetummassa tiedejulkaisussa. Myös Werner on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan.


Itsekin olen huomannut itsessäni saman ilmiön: Kun olen ollut keskittynyt tekemisiini, voi mennä useita viikkoja, etten syö mitään - elän kahvia juomalla...

Lisää tietoa ja artikkeleita löydät hakusanoilla valoravinto sekä Michael Werner

32 kommenttia:

 1. Olen tavannut kaksi ihmistä, jotka elävät, ainakin osittain valoravinnolla.
  Olin heidän luennolla, jossa he kertoivat tästä valon ruossa olemisesta.
  hieman ihmettelin..
  Ihmettelin myös sitä, miksi luopua ruoasta,etenkin joka on terveellistä, ravitsevaa ja tuo meille hyvää oloa kaikella tavoin...

  Mielenkiintoinen tuo sinun kirjoituksesi...

  Minulla on tärkeää syödä ainakin yksi lämmin ateria päivässä. teen sen aina, vaikka söisin yksinkin. Siunaan nykyään ruokani ja juomani. Uskon , että silloin siinä on sitä valon energiaa!!
  olen myös kiitollinen, kun saan syödä aina mahani täyteen. Monet ihmiset eivät koskaan tunne itseään kylläisiksi.

  Usein illalla iskee halu saada jotain ihanaa, makeaa...siinä joudun välillä pitää itseäni kurissa...

  VastaaPoista
 2. Minusta valoravinto on ihan mahdollinen asia ja tunnen myös kaksi sillä elävää. Itse - armoton kuliranisti kun olen - olen sanonut olevani tämän planeetan viimeinen, joka siihen siirtyy. Rakastan hyvää ruokaa ja ystävien kanssa herkuttelua.

  VastaaPoista
 3. Lukekaa hyvät ihmiset biologiaa. Ei valoravinto ole ihmiselle millään muotoa mahdollista, kun emme kykene fotosynteesiin. Ei meillä ole tarvittavia osia siihen! Ilman kiinteää ravintoa toki voi elää, jos vetää proteiinipirtelöitä ja porkkanamehua tms, mutta ei se ole valoravinnolla elämistä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi voisi vaikka lukaista enemmän valoravinnosta ja tehdyistä tutkimuksista. Vilkaisepa vaikkapa blogikirjoituksen viimeinen kappale. Valoravinnolla eläminen on mahdollista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyseinen Michael Werner on tieteellisesti tutkittu erään sveitsiläisen yliopiston toimesta. Tulokset hämmensivät tiedepiirejä niin, ettei niitä ole uskallettu vielä julkaista missään arvostetummassa tiedejulkaisussa"

   ei taida olla mahdollista ku ei uskalleta julkaista tuloksia, jos se olis mahdollista niin kukaan ei enää söisi, mitä hirveetä totuudessa on ? science over man made god

   Poista
 5. Yhtään oikeata tutkumusta ei tutkimustietokannoista löydy. Terve ihminen, jolla on hieman ylipainoa pärjää vedellä paastoten jopa 120 vuorokautta, jos päivät vain meditoidaan. Wille

  VastaaPoista
 6. Se ettei tutkimuksia ole, ei tarkoita sitä, että asia on mahdoton, vaan ettei tutkimuksia ole... Tähän epäloogiseen ajatteluun törmää usein skeptisen uskonsuunnan ajattelijoissa. Toinen epäloogisuus kysisissä pireissä on dogmi: "asiaa ei ole todistettu". Se ettei asiaa vielä ole todistettu ei tietenkän takoita samaa, kuin että niin ei ole, tai voi olla.
  Mm. Wernerin tapaus todistaa tieteentekijöistä itsestään jotakin mielenkiintoista: Oma kunnia ja arvostusriippuvuus aikaansaavat niin äärimmäistä haluttomuutta tarttua epäkunnioitusta nauttiviin aiheisiin, ettei tutkimuksia olennaisista aiheista edes synny.
  Tosin rohkeita tiedemiehiä (parapsykologeja)on maailmalla pilvin pimein, mutta heidät tungetaan virallisen tiedeyhteisö ulkopuolelle, käyttämällä epätieteelistä pilkkakirvestä ja muita ennakkoluulon työkaluja.
  Ja lopuksi: Wernerin tapusta on tutkittu tieteellisesti Bernin yliopistossa. Tulosta ja hankkeen liikkeellelähtöä vain viivytettiin hyvin epätieteellisistä syistä... puhdas totuudenhalu ei ole suurin tutkimusvaikutin, vaan vallitsevan osittuneen maailmankuvan ja oman arvostuksen keinotekoinen suojelu.

  VastaaPoista
 7. Kaikkeen te tyhmät uskottekin.

  VastaaPoista
 8. "Anonyymi voisi vaikka lukaista enemmän valoravinnosta ja tehdyistä tutkimuksista. Vilkaisepa vaikkapa blogikirjoituksen viimeinen kappale. Valoravinnolla eläminen on mahdollista..."

  Sarkastisestihan tähän voisi sanoa, että kaikki on mahdollista. Onko tästä olemassa tieteellisiä tutkimuksia? Jos on, voisitteko ystävällisesti linkittää edes yhden sellaisen.

  VastaaPoista
 9. Lisätietoa esim. http://sabiduriaayurveda.blogspot.com/2010/05/michael-werner.html
  ja
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-464814/Professor-claims-survive-just-sunshine-fruit-juice.html
  - ja lisää tietoa saa Googlesta....

  VastaaPoista
 10. ^ Ymmärtänet varmaan itsekin, että tuollaisten blogien todistusarvo on nolla. Edelleenkin mieluusti haluaisin nähdä aiheesta tieteellisen tutkimuksen, vaikka sellaista tuskin on olemassa.

  VastaaPoista
 11. "Suru katsoo taakseen, huoli ympärilleen ja usko ylöspäin..."
  Tiede on oma uskontonsa - se ei poikkea muista uskoista, uskonnoista tai uskonkappaleista.

  Oppinut ihminen tietää, mistä etsiä tietoa.

  Hyvää jatkoa Anonyymi valitsemallasi tiellä. Muistuttaisin kuitenkin, että tiede on ollut vankasti sitäkin mieltä, että maailma on pannukakku ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks mitä ???? Primitiiviset ihmiset on uskonut maailman olevan pannukakku koska heillä ei ollut tarpeeksi tiedettä, oikeesti vitun urpo painu vittuun toi brainwash on ihan kauheeta
   TOISEKSI TIEDE EI OLE USKONTO. Uskonnolla tarkoitetaan yleensä uskoa jumalaan/jumaliin tai muuhun yliluonnolliseen (wikipedia) NI MIKÄ TIEDE USKOO JUMALAAN !? TODELLAKIN poikkeaa "muista" uskonnoista. hanki sitä factaa haltuu äläkä tällästä paskaa kirjottele

   Poista
 12. Intialainen pyhä mies väittää selvinneensä ravinnotta vuosikymmeniä

  http://www.hs.fi/videot/1135256497600?kategoria=Uutiset&sivu=1

  Tällainenkin dokumentti löytyi internetin ihmeellisestä maailmasta... ;)

  VastaaPoista
 13. Hei!

  Minusta valoravinto olisi ihan mukava juttu. Jotenkin syöminen tuntuu ällöttävälle, koska samalla syö muita. Eikä se ole oikein kiva juttu? En halua syödä muita ihmisiä, miksi siis muitakaan olentoja? Siinä on myös eettinen puoli.

  Myös se että itse on riippuvainen muiden kehosta ollakseen olemassa, tarkoittaa sellaista riippuvuutta, mikä ei mielestäni ole hyödyllistä. Eli että pystyy hallitsemaan fyysistä kehoa.

  En kyllä tiedä toimiiko se, mutta tykkään kasveista niin mahdottomasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama pakko polttouhraa kasveja parin tunni välei, vaikka niitä niin rakastankin, pahaa tekee :<

   Poista
 14. ""Suru katsoo taakseen, huoli ympärilleen ja usko ylöspäin..."
  Tiede on oma uskontonsa - se ei poikkea muista uskoista, uskonnoista tai uskonkappaleista."

  Platon: Tieto on hyvin perusteltu tosi uskomus.

  Uskontoa ja uskoa ei voi perustella eivätkä ne täytä määritelmää "tosi", joka viittaa perusteluiden paikkaansapitävyyteen.

  Maailma on täynnä miljoonia huijareita, jotka jostain syystä kertovat uskomattomia tarinoita, joihin idiootit sitten uskovat. Yleensä syynä on raha tai valta. Tämä valoravinto kuulostaa vain hieman typerämmältä kuin skientologia tai oikeastaan mikä tahansa uskonto, kristinusko tai islam. Se kuulostaa tyhmemmältä sen takia, koska kuka tahansa voi itse testata sen, ja kuolla. Voithan uskoa vaikka maapallon olevan litteä, että meitä huijataan, että kukaan ei ole koskaan käynyt avaruudessa. Usko on siitä kivaa, että se voi olla horjumaton vaikeissakin paikoissa eikä ikinä tarvitse myöntää olevansa väärässä. PP

  VastaaPoista
 15. uskooko ihmiset oikeesti kaiken? kuulostaa yhtä vakuuttavalta ku mormoonien tarina!

  VastaaPoista
 16. Ahahahaaa :)
  Valoravinto, MUAH !!
  Kylläpä naurattaa, mistä teitä vatipäitä sikiää ? Haastan kaikki valoravinnolla elämiseen uskovat tulemaan valvottuihin olosuhteisiin testaamaan hypoteesiänne. Kaikki jotka ovat vaikkapa 6 kk syömättä (ilman että painavat 697 kg kokeen alussa) juoden 1 litran vettä päivässä (janoon kuolee niin nopeasti ettei se olisi kenestäkään hauskaa katseltavaa) ja elävät sen jälkeen saavat minut täysin vakuuttuneiksi valoravinnolla elämiseen ja 10 pistettä ja papukaijamerkin :) Ja sellaiset "tieteelliset tutkimukset joita ei ole julkaistu missään" on synonyymi sellaisille "tieteellisille tutkimuksille, joita ei ole tehty missään" Jos joku telee testiin ja läpäisee sen, julkaisen tulokset varmasti vaikka Naturessa ja jään odottelemaan yhdistettyä Nobelin lääketieteen, kemian ja rauhanpalkintoa norjalaisilta. Ratkaisisihan tuo kaikki maailman nälkäongelmat, monet sodat ja kemiakin olisi varmasti mielenkiintoista tuon asian tiimooilta :)

  VastaaPoista
 17. Herran jumala,että maailmaan mahtuu kusetettavia!

  VastaaPoista
 18. Kannattaa ehkä lukea muitakin juttuja tästä, tyyppi on ollut siis syömättä vuosia, muttei sentään ravinnotta. Viinissä ja mehuissa on aika reilustikin kaloreita. Eli ei varmaan mitään ongelmaa elää näin.

  VastaaPoista
 19. Ihminen ei kykene fotosynteesiin. Kaikki tällaiseen uskovat voisi jättää jonnekin loisteputkien tai auringon valoon nääntymään. Maailma ei paljoa menettäisi.

  VastaaPoista
 20. "Kannattaa ehkä lukea muitakin juttuja tästä, tyyppi on ollut siis syömättä vuosia, muttei sentään ravinnotta. Viinissä ja mehuissa on aika reilustikin kaloreita. Eli ei varmaan mitään ongelmaa elää näin"

  Niin totta, niin totta. Olen minäkin joskus elänyt tovin pelkällä tuoremehulla.

  Valoravintoon en ota kantaa sen enempää, en ehtinyt kunnolla tuohon asiaan.

  "Tiede on oma uskontonsa - se ei poikkea muista uskoista, uskonnoista tai uskonkappaleista.

  Oppinut ihminen tietää, mistä etsiä tietoa.

  Hyvää jatkoa Anonyymi valitsemallasi tiellä. Muistuttaisin kuitenkin, että tiede on ollut vankasti sitäkin mieltä, että maailma on pannukakku"

  Osittain totta hyvä Musta Omega, osittain ihan metsään. Kommenttisi lopusta tulee esiin myös tieteen ja uskonnon suurin ero. Tieteessä maailmankuvaa ollaan valmiita muuttamaan. Tätä nykyä tiedepiireissä ei ole yhtäkään fyysikkoa tai muuta kyseistä alaa tuntevaa joka uskoisi maailman yhä olevan litteä tai auringon kiertävän maata.

  Tieteen ja uskonnon yksi iso ero on se että tiede ei ole absoluuttista ja muuttumatonta, vaan sen maailmankäsitystä rakennetaan koko ajan, ja ajoittain suuriakin tieteen kulmakiviä ollaan valmiina kumoamaan jos ne vääriksi todistetaan (vrt CERN ja valoa nopeammat hiukkaset). Uskonto sen sijaan ei uudistu, vaan sen perusoppeihin uskotaan ilman kyseenalaistamista.

  Lisäksi tiede ei perustu (sokeaan?) uskoon siihen että jokin on jotenkin, vaan reaalimaailmassa tehtyihin havaintoihin ja teorioihin jotka selittävät havainnot. Havainnoissa olennaisena tekijänä on se että ne pitää olla aina uudelleen havainnoitavissa (vrt, kivi putoaa maahan aina kun päästät siitä irti eikä ikinä jää ilmaan roikkumaan ilman että siihen kohdistuu jokin ulkopuolinen voima joka pitää sitä paikallaan). Teorioissa olennaista on se että niiden avulla pystytään ennakoimaan tulevia havaintoja.

  VastaaPoista
 21. "Luonnostaan skeptinen ihminen miettii tietysti, miksei näitä valoravinnolla eläviä ihmisiä ole laitettu kokeisiin ja todistettu, että he olisivat esimerkiksi huijareita. Toisaalta, ihminen joka ei usko ihmeisiin, ei myöskään uskoisi, vaikka valoravinnolla eläminen todistettaisiin tieteellisestikin mahdolliseksi."

  HUOH "toisaalta, ihminen joka ei usko ihmeisiin, ei myöskään uskoisi, vaikka valoravinnolla eläminen todistettaisiin tieteellisestikin mahdolliseksi"

  Siis oikeesti huoh, en usko mihinkään ihmeisiin koska elämä on sellainen miksi ihmiset sen tekevät, MUTTA uskon vahvasti tieteeseen joka ei ole koskaan pettänyt ! silti väitetään täällä kirjotellaa tällästä paskaa. ryhtykää ennemmin vaikka schaibaamaan sekin on tieteellisesti parempi vaihtoehto. (eli siis kaikki ruoka syödään kahdesti)

  VastaaPoista
 22. ...Annan kaikkien kukkia kukkia...
  =)

  VastaaPoista
 23. Mielenkiintoista!

  Törmäsin vastikään valoravinto -käsitteeseen. Prana-käsite on tullut tutuksi parikymmentä vuotta sitten joogakursseilla. Samoin valoenergia meditaatioryhmässä nyt kun olen uudelleen heräillyt hörhö.. eikun henkisiin asioihin. Kun atomin pilkkoo pieneksi, kaiken keskellä on vain puhdasta energiaa? Eli solumme muodostuvat energiasta, tarvitseeko ravintomme olla x-muodossa (porkkanana tai muina soluina) vai voiko ihminen hyödyntää "suoraan" pelkkää energiaa?

  Tämähän olisi fantastista ailahtelevalle ihmiselle. Joudun usein olemaan liiankin tietoinen siitä, miten ravinto vaikuttaa minuun - saatan liian vähissä sokereissani tehdä kärkeviä päätöksiä töissäni tms. Pitää aina muistaa huomioida että olen liian kriittinen ja kräsimätön jos olen vetäissyt aamulla vain kaffit naamaan ilman ruokailua. Valoravinto poistaisi nämä kemikaaliset ilmiöt jokta vaikuttavat aivotoimintaan ja vireystilaan.

  Hmm. Mietin asiaa lisää.

  VastaaPoista
 24. "Valoravinnolla eläminen" "elä syömättä" ja sit juodaan proteiinijuomia ja vitamiinimehuja. Menettää paska hiukan merkityksensä ku pitää kuitenkin mahaa täyttää syömällä.
  Ja vaik se nyt ei suoraa syö vaa juo. Niin voin mäki vittu pistää pihvin blenderii ja puoli litraa vettä ja juoda sen. Enhän minä silloin syö, vai mitä. VALORAVINTOA!!!1
  Vittu mitä paskaa nyt taas

  VastaaPoista
 25. Pelko puhuu tässäkin Anonyymin kommentissa. Mutta selvästikin asia kiinnostaa, koskapa Anonyymi on hakusanoilla tähän blogiin eksynyt...
  Verhon takaa on niin helppo huudella hävyttömyyksiä - vanha juttu, ah, niin vanha.
  JOS Anonyymit vielä käyttävät v**** pa*** -sanoja argumentteinaan, poistan ne täältä kommenteista.
  Rakentavat argumentit ovat tervetulleita ja kritiikkiä saa esittää - sitä vartenhan nämä artikelit täällä ovat.

  VastaaPoista
 26. Wikipediassa (http://en.wikipedia.org/wiki/Jasmuheen) kerrotaan Jasmuheenin melkein kuolleen yrittäessään todistaa väitettään. Ja en epäile etteikö olisi kuollut jos koetta vain olisi uskallettu jatkaa. Vielä siis kaivataan valvottua koetta tai ei uskota.

  VastaaPoista
 27. Hyvä Musta Omega,

  Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, ja kuka tahansa voi blogata mistä tahansa - erityisesti nimimerkin takaa. Mutta ymmärrätkö että joku voi kuolla jos innostuu tästä blogista? Ymmärrätkö että sinä olisit siitä osittain vastuussa?

  Mieti vielä pitäisikö tämä kirjoitus poistaa.

  VastaaPoista
 28. Jos ajattelisin noin, olisin vastuussa koko maapallosta ja sen väestön valinnoista. Onnekseni en ajattele noin - jokainen tekee itse omat valintansa.
  Valoravinto on vain yksi vaihtoehto

  VastaaPoista
 29. Iltalehden artikkeli:
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010051011637384_ul.shtml

  VastaaPoista